المپیاد سلول های بنیادی 1404
- نویسنده: تحریریه کهکشان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 2
فهرست مطالب
راهنمای جامع المپیاد سلول های بنیادی
المپیاد سلول های بنیادی یک رقابت علمی است که به منظور ترویج دانش و تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی برگزار میشود. این المپیاد به منظور تشویق دانشآموزان و دانشجویان به مشارکت در تحقیقات و پژوهشهای مرتبط با سلول های بنیادی ایجاد شده است.
تاریخچه المپیاد سلول های بنیادی به سال ۲۰۰۸ برمیگردد که توسط مرکز تحقیقات سلول های بنیادی دانشگاه تهران برگزار شد. از آن زمان تاکنون، المپیاد سلول های بنیادی هر ساله با حضور دانشآموزان و دانشجویان علاقهمند به این حوزه برگزار میشود. این رقابتها علاوه بر افزایش دانش و تحقیقات در زمینه سلول های بنیادی، فرصت مناسبی برای شناسایی و پرورش استعدادهای جوان در این حوزه فراهم میآورد.
هدف اصلی این المپیاد، ترویج دانش و فناوری در حوزه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی در سطح دانشآموزی است. این رقابت به دانشآموزان فرصت میدهد تا تواناییهای خود را در این زمینه به نمایش بگذارند و با دیگران رقابت کنند. این المپیاد به دانشآموزان فرصت آشنایی با مفاهیم پیشرفته در علوم زیستی و پزشکی را نیز میدهد.
روش ثبتنام و شرکت در المپیاد
بخشنامهی برگزاری و ثبتنام المپیاد سلول های بنیادی اواخر پاییز هر سال به تمام مدارس کشور ارسال میشود. دانشآموزان دهم و یازدهم پس از اعلام مدرسه، به صورت اینترنتی در آزمون ثبتنام میکنند. چند روز پس از ثبتنام، بخش پرداخت هزینهی آزمون در سایت فعال میشود.
حدود یک هفته قبل از آزمون، کارتهای ورود به جلسه صادر میگردد. دانشآموزان پس از دریافت کارت ورود به جلسه، در تاریخ مشخص به حوزهی تعیین شده مراجعه کرده و به صورت انفرادی در المپیادهای مورد نظر شرکت میکنند.
مراحل المپیاد سلول های بنیادی
المپیاد دانشآموزی در بخش سلول های بنیادی شامل مراحل زیر می شود:
مرحله اول
در مرحلهی اول آزمون المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی، سوالات به صورت تستی و چند گزینهای مطرح میشوند. تعداد سوالات در این مرحله ممکن است بین ۴۰ تا ۶۰ سوال باشد و نمرهی منفی نیز برای پاسخهای اشتباه در نظر گرفته میشود.
مرحله دوم
آزمون مرحلهی دوم المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به طور معمول در ماه اردیبهشت هر سال برگزار میشود. شرکتکنندگان در این مرحله باید پیش از این در آزمون مرحلهی اول المپیاد شرکت کرده باشند و به عنوان برگزیدههای مرحلهی اول انتخاب شده باشند. افرادی که در مرحلهی دوم المپیاد برگزیده میشوند، فرصت دارند تا در دورهی تابستانی المپیاد (مرحلهی سوم) شرکت کنند تا بتوانند رنگ مدال خود را مشخص کنند.
مرحله سوم
دورهی تابستانی المپیاد هر سال در ماه شهریور برگزار میشود. در انتهای این دوره، چند آزمون برگزار میشود و بر اساس نمرهی این آزمونها، مدالهای طلا، نقره و برنز به برگزیدگان اهدا میشود. شرکتکنندگان در این دوره، پذیرفتهشدگان نهایی آزمون مرحلهی دوم المپیادهای علمی کشور هستند. ۴۰ نفر برگزیدهی آزمون مرحلهی دوم در کارگاههای آموزشی در حوزههای پژوهش و فناوری شرکت میکنند که توسط باشگاه دانشپژوهان جوان برگزار میشود.
منابع آزمون المپیاد دانشآموزی سلول های بنیادی
بر اساس اعلام بخشنامه باشگاه دانشپژوهان جوان مواد امتحانی و منابع سوالات برای شرکت در مرحلهی اول المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی به این شرح است:
- مبحث زیست شناسی (منبع: کتابهای پایهی دهم و یازدهم متوسطه)
- مبحث شیمی (منبع: کتابهای پایهی دهم و یازدهم متوسطه)
- مبحث فیزیک (منبع: کتابهای پایههای دهم و یازدهم متوسطه)
- مبحث آمار (منبع کتاب درسی پایهی یازدهم متوسطه در رشتهی ریاضی و فیزیک)
علاوه بر این، کتابهای غیر درسی زیر نیز بهعنوان منابع آزمون مرحلهی اول المپیاد سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی معرفی شدهاند:
- کتاب سلول های بنیادی بافتی، تألیف دکتر حسین بهاروند، چاپ خانه زیست شناسی
- کتاب تمایز سلول های بنیادی، تألیف دکتر حسین بهاروند، چاپ خانه زیست شناسی
- کتاب سلول های بنیادی پرتوان، تألیف دکتر حسین بهاروند، چاپ خانه زیست شناسی
- کتاب مهندسی بافت، تألیف دکتر حسین بهاروند، چاپ خانه زیست شناسی
این المپیاد به دنبال تقویت دانش پایه در زمینههای زیستشناسی سلولی و مولکولی، آشنایی با مفاهیم پیشرفته سلول های بنیادی و فناوریهای پزشکی بازساختی است. این رقابت زمینهساز توسعه تفکر پژوهشی و خلاقیت علمی در دانشآموزان و بستری برای هدایت استعدادهای درخشان به سوی تحقیقات و نوآوریهای عملی است.
دیدگاهتان را بنویسید