المپیاد علوم زمین 1404
- نویسنده: تحریریه کهکشان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 3
فهرست مطالب
راهنمای جامع المپیاد علوم زمین
المپیاد علوم زمین که زیر نظر باشگاه دانشپژوهان جوان و وزارت آموزش و پرورش برگزار میشود، فرصتی مناسب برای دانشآموزان علاقهمند به زمین شناسی فراهم میکند تا دانش و تواناییهای خود را به چالش بکشند و در مسیر پیشرفت علمی گام بردارند.
پایههای دهم و یازدهم رشتههای ریاضی، تجربی و فنی و حرفهای میتوانند در المپیاد زمین شناسی ثبت نام کنند و در صورت کسب رتبه به مرحله تابستانی بروند. برای شرکت در این المپیاد باید از درس زمین شناسی، شیمی، انسان و محیط زیست و زبان انگلیسی نمره خوبی کسب کرده باشید.
نحوه ثبتنام در المپیاد علوم زمین شناسی
ثبت نام در المپیاد علوم زمین صرفاً بهصورت اینترنتی است و علاقهمندان داخل و خارج از کشور میتوانند در بازه زمانی تعیین شده، با مراجعه به سامانه ثبتنام المپیادهای علمی به نشانی http://oly.medu.ir اقدام به ثبت نام کنند.
امکان ثبت نام گروهی دانشآموزان توسط مدرسه وجود دارد. در این صورت مدیران واحدهای آموزشی پس از ثبتنام دانشآموزان آموزشگاه خود، با مراجعه به سامانه مربوطه، باید اطلاعات و عکس دانشآموزان را تأیید کنند.
پذیرفتهشدگان مرحله اول المپیاد علوم زمین، بدون نیاز به ثبتنام مجدد میتوانند در آزمون مرحله دوم المپیادهای علمی شرکت کنند.
مزایای کسب رتبه در المپیاد دانشآموزی
اعضای تیم ملی المپیاد علوم زمین، برخلاف سایر المپیادها، از شرکت در کنکور سراسری معاف نمیشوند، اما سایر مزایایی که بر اساس مرحله و مدال دانشآموزان، شامل حال آنها خواهد شد در ادامه آمدهاند.
تسهیلات بنیاد ملی نخبگان: این بنیاد عضو ندارد و برگزیدگان بهمنظور بهرهمندی از تسهیلات، ضروری است با مراجعه به سامانه اطلاعاتی به نشانی www.sina.bmn.ir فعالیتهای خود را بارگذاری و ثبت کنند تا امکان بررسی درخواست آنان مطابق تسهیل موردنظر فراهم شود.
دارندگان مدالهای طلا، نقره و برنز المپیادهای علمی دانشآموزی علوم زمین همانند سایر نخبگان، از تسهیلات مادی و معنوی بنیاد ملی نخبگان، مانند کمک هزینههای تحقیقاتی و تحصیلی و خدمات سربازی بهرهمند میشوند.
مراحل برگزاری المپیاد علوم زمین شناسی
مرحله اول:
این آزمون در حوزههای داخل و خارج از کشور به صورت همزمان برای دانشآموزان پایههای دهم و یازدهم برگزار میشود. اسامی پذیرفتهشدگان مرحله اول برای شرکت در آزمون مرحله دوم بهصورت مکتوب به اداره کل آموزش و پرورش استان و مرکز امور بینالملل و مدارس خارج از کشور ارسال میشود.
مرحله دوم:
المپیاد علوم زمین مرحله دوم، معمولاً در اردیبهشت ماه برگزار میشود. این مرحله شامل آزمونهای تستی و تشریحی است که دانش عمیقتری از مباحث تخصصی زمین شناسی را میطلبد. شرکتکنندگان برتر این مرحله به دورههای آموزشی ویژهای که توسط اساتید برجسته برگزار میشود، دعوت میشوند.
مرحله سوم:
این دوره در هر سال از اوایل تیرماه آغاز میشود. شرکتکنندگان در این دوره، شامل ۴۰ نفر از پذیرفتهشدگان نهایی مرحله دوم المپیاد هستند. شرط دریافت مدال در دوره تابستانی، شرکت در کلاس و کسب نمرات حدنصاب است که توسط باشگاه دانشپژوهان جوان و کمیته علمی ذیربط تعیین شده است.
در انتهای دوره به ۱۶ نفر مدل برنز، به ۱۶ نفر مدال نقره و به ۸ نفر مدال طلا تعلق میگیرد. در دوره آموزشی تابستان، هر دانشآموز فقط میتواند در یک المپیاد شرکت کند و در صورت کسب رتبه لازم برای شرکت در چند المپیاد، باید در آغاز دوره تابستان یک المپیاد را انتخاب کند.
منابع مطالعه المپیاد علوم زمین
سؤالات المپیاد علوم زمین در مراحل اول و دوم از کتابهای درسی زمین شناسی دبیرستان طراحی میشود. باید دانشی در حوزههای زمین شناسی عمومی، ژئوفیزیک، زمین ساخت و جغرافیا داشته باشید.
سؤالات المپیاد زمین شناسی مرحله اول عمدتاً از کتابهای علوم تجربی مقطع متوسطه اول و زمین شناسی دهم و یازدهم طراحی میشوند. صفحات و کتب مورد نظر را در ادامه ذکر کردهایم:
- کتاب علوم تجربی پایه های هفتم، صفحه ۳۶ تا ۶۱
- کتاب علوم تجربی هشتم، صفحه ۹۷ تا ۱۲۱
- کتاب علوم تجربی نهم، صفحه ۸ تا ۶۱ و ۱۰۱ تا ۱۲۱
- کتاب زمین شناسی پایه یازدهم
- کتاب انسان و محیط انسان پایه یازدهم
- کتاب آزمایشگاه علوم تجربی پایه دهم از صفحه ۱۷ تا ۲۹، صفحه ۵۶ تا ۶۷، صفحه ۱۱۸ تا ۱۲۳
- کتاب آزمایشگاه علوم تجربی پایه یازدهم از صفحه ۴ تا ۹۲
منابع مرحله دوم المپیاد علوم زمین
منابع این مرحله بر اساس سرفصلهای جهانی تعیین میشوند. برای موفقیت در این مرحله باید روی کتابهای زیر تسلط داشته باشید:
- کتاب انسان و محیطزیست پایه یازدهم
- کتاب زمین شناسی پایه یازدهم
- کتاب زمین شناسی سال سوم قدیم
- کتاب علوم زمین پیشدانشگاهی قدیم
- کتاب مبانی زمین شناسی، تألیف ادوارد جی. تاربوک و فردریک ک. لوتگن و ترجمه رسول اخروی چاپ انتشارات مدرسه
المپیاد علوم زمین شناسی فرصتی بینظیر برای دانشآموزان علاقهمند به این علم جذاب است تا با پشتکار و تلاش، دانش خود را به سطحی فراتر ارتقا دهند. شرکت در این المپیاد نه تنها تجربهای علمی ارزشمند است، بلکه پلی برای ورود به دنیای حرفهای علوم زمین و ایفای نقشی موثر در توسعه پایدار کشور محسوب میشود.
دیدگاهتان را بنویسید