اهمیت دوران جمع بندی نوروز (7 نکته کلیدی)
-
نویسنده: هانیه رسولی
- بدون دیدگاه
- بازدید: 13

فهرست مطالب
یک پازل بزرگ را تصور کنید. پازلی که یک سال مشغول تکمیل آن هستید و حالا تقریبا کامل است اما از درستی ترتیب قطعات آن اطمینان ندارید. دوران جمع بندی زمانی است که با داشتن برنامه اصولی، تمام این قطعات پازل در کنار هم چیده و کامل میشود. اهمیت دوران جمع بندی نوروز برای درس زیستشناسی مانند سایر دروس است.
میدانیم که درس زیستشناسی، مهمترین درس این گروه آزمایشی است که در این زمان یک جمع بندی درست و اصولی شما را به هدف بسیار نزدیک خواهد کرد. به همین دلیل در این مقاله به بررسی نکات لازم در رابطه با دوران طلایی جمع بندی عید نوروز خواهیم پرداخت.
زمان شروع اعتکاف نوروزی
فرصت شیرین و تجربه لذت بخش ایام اعتکاف از تاریخ ۲۰ اسفند ماه ۱۴۰۳ الی ۲۰ فروردین ماه ۱۴۰۴ خواهد بود. این بازه زمانی یک ماهه فرصتی طلایی برای جمع بندی همه دروس از جمله درس زیست شناسی است.
اهمیت دوران جمع بندی نوروز

کار را که کرد؟ آنکه تمام کرد!
موفقیت و نتیجه نهایی یک کار به عهده کسی است که آن کار را به پایان رسانده است. اهمیت دوران جمع بندی نوروز بدین جهت است که این زمان، فرصت طلایی برای به پایان رساندن کار است. اکنون زمان تکمیل پازل و رسیدن به موفقیت است.
یک جمع بندی اصولی هرانچه که تا کنون آموختهاید را در ذهن شما تثبیت میکند. بهترین شیوه جمع بندی تست زدن است!
بهتر است از تستهای مبحثی و دورهای بهره ببرید و خواندن مطالب از اول و روخوانی پیشنهاد نمیشود. در درس زیست شناسی مطالب و فصلها را طبقه بندی کنید و بر مبنای هر مبحث تست مبحثی و زماندار بزنید. نکات جدید را یادداشت کنید و در مرورهای بعدی از آن بهره ببرید.
برنامه ریزی کامل و دقیق برای جمع بندی درس زیست شناسی
برنامه منطبق بر آزمون:
برای خودتان تا روز کنکور یک مسیر مشخص کنید؛ داشتن هدف در زندگی به شما برنامهای میدهد که شاهد پیشرفت خود باشید و به رضایتی که از زندگی انتظار دارید، برسید. اصلا ناامید نباشید زیرا اکنون بهترین فرصت است! از مهمترین گزینههای دوران جمع بندی برنامهای منطبق بر آزمون میباشد.
برنامه نقش کلیدی در دوران جمع بندی دارد. زیرا از اتلاف وقت و سردرگمی جلوگیری کرده و باعث بهرهگیری هرچه بهتر از زمان طلایی جمع بندی میشود.
مبحثی خواندن زیست شناسی:
اگر در یادگیری و تسلط کتاب درسی، به نقطه مطلوب رسیدهاید اکنون زمان مطالعه به شیوه مبحثی است که برای جمع بندی درس زیست شناسی به شما کمک بسیاری میکند.
- مباحث جانوری: شامل گفتارهای آخر فصول ۲، 3، 4 و 5 زیست دهم. گفتارهای آخر فصول 1، 2، 3 و ۷ زیست یازدهم و فصل ۸ زیست دوازدهم.
- مباحث گیاهی: شامل فصل ۵ و ۶ زیست دهم. فصل ۸ و ۹ زیست یازدهم و فصل ۶ زیست دوازدهم.
- تقسیم یاختهای و وقایع مربوط به میتوز ومیوز: فصول ۶ و۷ زیست یازدهم و فصل ۴ زیست دوازدهم.
- بدن انسان: فصول ۲ تا ۵ زیست دهم و ۵ فصل اول زیست یازدهم.
- مباحث مربوط به ژنتیک: ۴ فصل اول زیست دوازدهم.
حل نمونه سوال و تستهای طبقه بندی شده:
عامل مهم دیگر تستهای دستهبندی شده است. که با حل آن تمامی مطالب به بهترین نحو یادآوری و جمعبندی میشود. (در ادامه به بررسی منابع مطالعاتی خواهیم پرداخت.)
انتخاب منبع مناسب مطالعه
در گام اول میدانیم که کتاب درسی اصلیترین و مهمترین منبع مطالعه است. برای فهم بیشتر و تثبیت دانستهها انتخاب منبع مطالعاتی صحیح جزو واجبات است که در کنار کتاب درسی باید مطالعه شود.
برای شروع چه کارهایی انجام دهیم؟
کتاب درسنامه محور
|
کتاب جمعبندی خیلی سبز یا مهر و ماه
|
---|---|
کتاب آزمون محور
|
موج آزمون نشر الگو یا فصل آزمون خیلی سبز
|
کتاب جیبی
|
لقمه مهر و ماه یا کتابهای جیبی خیلی سبز
|
برای طیفهای متفاوت از دانشآموزان، با توجه به شرایط ویژه هر فرد این موضوع متفاوت است. هر شخص باید با توجه به وضعیت خود بتواند بهترین تصمیم را بگیرد. در ادامه به تاکید بر ۴ نکته طلایی برای جمع بندی درس زیست شناسی میپردازیم:
نکته اول داشتن برنامهریزی صحیح و اصولی: با توجه به اهمیت و درجه سختی هر فصل زمان بیشتری را مطالعه و حل تست و نمونه سوالات آن اختصاص دهید. به فصلهایی که یادگیری آن برای شما دشوارتر است، زمان بیشتری اختصاص دهید.
نکته دوم از تکنیکهای طلایی مرور و جمع بندی که در مقاله قبل ذکر شد، استفاده کنید.
نکته سوم در کنار کتاب درسی، از یک منبع مطالعاتی صحیح استفاده کنید و ساعت مطالعه خودرا افزایش دهید.
نکته چهارم فراموش نکنید که عامل اصلی موفقیت تلاش است پس از همین امروز شروع کنید.
مشخص کردن اولویت مطالعاتی مباحث درس زیست شناسی

در هر سطحی که هستید و به هر میزان که مطالعه کردهاید، اکنون مباحث درس زیستشناسی را با توجه به اهمیت هر فصل و تعداد سوالات آن در کنکور و امتحانات نهایی و همچنین درجه دشواری آن، اولویتبندی کنید. برای هر مبحث زمان لازم را اختصاص دهید. اجازه ندهید وسواس مطالعاتی شما را از پرداختن به فصول و مباحث مهم غافل کند. در مقالات قبلی بودجهبندی دقیق هر پایه را ذکر کردیم.
از الان شروع کنم نتیجه میگیرم؟
در قدم اول باید استرس را از خود دور کنید و با ذهنی آرام و آماده به یادگیری مطالب بپردازید. از یک جایی باید اصلاح را شروع کرد؛ کارهایی که قبلا انجام دادید و نتیجه نگرفتید را متوقف کنید؛ چک لیست درست کنید و داخل آن نقشه مسیری که تا کنون طی کردید را ترسیم کنید؛ یک برنامهریزی کلی تا کنکور از اینکه کی باید چه چیزهایی را مرور، مطالعه یا آموزش ببینید و تست بزنید داشته باشید. ساعت مطالعه را افزایش دهید و تحلیل آزمون را فراموش نکنید.
نتیجهگیری
اکنون که اهمیت دوران جمع بندی نوروز برای درس زیستشناسی را میدانید، لازم است از همین ساعت که این مقاله را مطالعه کردید برای دوران طلایی جمع بندی و اعتکاف نوروزی برنامه ریزی لازم را داشته باشید. در این بازه زمانی واجب است که نقاط ضعف خود در هر درس و مبحث را شناسایی کرده و نقاط قوت خود را تقویت کنید. مباحث را اولویتبندی کرده و برای مطالب درسی برنامه مطالعاتی اصولی داشته باشید. در قدم بعدی برای جمع بندی از خلاصه نویسی درختی استفاده کنید و رویکرد مرور ترکیبی داشته باشید.

درباره هانیه رسولی
هانیه رسولی هستم، مدرس و مولف زیــست شناسے. آموختن شوقِ زندگی من است. اینجام تا با قلم و بیانی متفاوت، یادگیری زیست رو واست راحت و دلنشین کنم و برای رسیدن به اهدافت یادگیری زیست رو متفاوت تجربه کنی.
نوشتههای بیشتر از هانیه رسولی
رو میشناسید؟ از تجربه خودتون با ایشون برامون بنویسید