راهنمای هدفگذاری برای کنکور
- نویسنده: مینا نظریان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 39
فهرست مطالب
برای انجام این کار ما به شما استفاده کردن از روش هدفگذاری SMART methods را پیشنهاد میدهیم. این روش هدفگذاری برای کنکور، یک سیستم علمی و بسیار کارآمد است که تا به حال بسیاری از داوطلبان کنکور از آن نتیجه خوبی گرفتهاند. برای هدفگذاری به روش SMART methods گامهای زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- هدفتان را دقیق و واضح (چه رتبهای، چه رشتهای، چه شهری) مشخص کنید و آن را حتماً روی کاغذ بنویسید.
- به کمک یک ابزار مناسب، دائماً هدفتان را مورد ارزیابی و بازبینی قرار دهید. بهترین ابزار برای یک داوطلب کنکوری، آزمونهای آزمایشی هستند که به داوطلب نشان میدهند که چقدر از هدفش دور شده و آیا در مسیر درست قرار دارد؟
- هدف شما باید هدفی انجامپذیر و شدنی باشد؛ حتی اگر هدفی را واضح تعیین کنید و برای رسیدن به آن تلاش کنید اما این هدف مناسب شما نباشد و رسیدن به آن برایتان امکانپذیر نباشد، در نهایت دچار ناامیدی میشوید.
- هدف شما باید واقع بینانه باشد؛ مثلاً اینکه من در عرض دو هفته ترازم را ۵۰۰ عدد افزایش دهم بسیار به واقعیت نزدیکتر است تا اینکه بگویم میخواهم در عرض دو هفته از تراز زیر ۵۰۰۰ به تراز بالای ۷۰۰۰ برسم!
- در نهایت برای رسیدن به هدفتان یک ددلاین یا زمان مشخص در نظر بگیرید و هرگز به خودتان تایم نامحدود ندهید؛ این تعیین زمان به نوع هدفگذاری شما بستگی دارد.
انتخاب هدف برای کنکور
در یک تقسیمبندی کلی میتوانیم انتخاب هدف برای کنکور را به سه نوع کلی زیر تقسیم کنیم:
هدفگذاری بلند مدت
داوطلبی میخواهد مهندسی برق دانشگاه علم و صنعت قبول شود؛ این یک هدفگذاری بلند مدت است که باید متناسب با علایق و استعدادهای داوطلب، سطح توانایی و میزان تلاش او باشد.
هدفگذاری میان مدت
تراز این داوطلب در حال حاضر در اکثر آزمونهای آزمایشیاش در حدود ۵۰۰۰ هزار است و او قصد دارد در آزمون بعدی که دو هفته بعد برگزار میشود، ۵۰۰ عدد افزایش تراز داشته باشد. این یک نمونه هدفگذاری میان مدت است و باید بر اساس واقعیتهای موجود انجام شود.
هدفگذاری کوتاه مدت
ساعت مطالعه روزانه این داوطلب در حال حاضر ۴ ساعت است و او برای ۵۰۰ عدد افزایش تراز و در نهایت قبولی در رشته مورد علاقهاش، هدفگذاری میکند که هر روز یک الی دو ساعت بیشتر مطالعه کند و هر روز ۵۰ عدد بیشتر تست بزند؛ این نمونهای از هدفگذاری کوتاه مدت است.
حال چند نوع هدفگذاری را در زیر میخوانیم؛
- هدفگذاری برای افزایش ساعت مطالعه در کنکور
- هدفگذاری برای افزایش درصد و تراز
- هدفگذاری برای بالا بردن کیفیت مطالعه
- هدفگذاری افزایش تعداد تست صحیح در یک درس خاص در یک بازهی زمانی خاص
- هدفگذاری کاهش تعداد غلطها
3 اصل مهم در هدفگذاری برای کنکور
رتبههای برتر کنکور سراسری در پروسه هدفگذاری برای کنکور از سه اصل مهم پیروی میکنند:
1. ساعت مطالعه، تعداد تست و درصد و ترازشان را به مرور و پله به پله افزایش میدهند. (صبر دارند)
2. به کیفیت مطالعه هم اهمیت زیادی میدهند و به جای اینکه صرفاً روی افزایش ساعت مطالعه تمرکز کنند، سعی میکنند روش مطالعه صحیح هر درس را هم یاد بگیرند.
3. در دنبال کردن اهدافشان استمرار دارند و به صورت نوسانی عمل نمیکنند.
هر چقدر هم برای تعیین هدف و هدفگذاری برای کنکور زمان صرف کنید و هدفتان را اصولی و طبق توانمندیها و استعدادهایتان انتخاب کنید، باز هم تلاش خودتان حرف اول را میزند. کسانی که به اندازه کافی به خودشان و توانمندیهایشان اعتماد ندارند و برای شروع کردن دائم دنبال یک موقعیت عالی و ایدهآل هستند و کارهایشان را به هر بهانهای به تعویق میاندازند؛ یادتان باشد ایدهآلترین و بهترین موقعیت برای شروع، همین الان است!
درباره مینا نظریان
مینا نظریان هستم؛ معلم و فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان، رتبه ی ۲۱۷ کنکوری سراسری ۹۷، سابقهی ۴ سال تجربه در زمینهی مشاوره تحصیلی و تولید محتوا برای تمامی رشتهها. با اشتیاق و پیگیر و جدی در کار، منظم با صبر و حوصله، در زمینهی مشاوره با شما هم مسیر هستم تا هدایت دانشآموز و راهنمایی والدین، هدفمند و با برنامه ریزی رقم بخورد.
نوشتههای بیشتر از مینا نظریان
دیدگاهتان را بنویسید