معرفی رشته اقتصاد
- نویسنده: تحریریه کهکشان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 5
رشته اقتصاد رشتهای پویاست که به دلیل بحرانهای اقتصادی چند سال اخیر در کشور استقبال بیشتری از این رشته صورت گرفته و علمی است که میتوان هرروز بیشتر از دیروز در آن نوآوری و فعالیت داشت.
این رشته در اکثر دانشگاههای کشور ارائه میشود و به علت شناور بودنش میتوان از هر سه رشته تجربی و ریاضی و انسانی وارد آن شد که البته عمدهی دانشجويان رشته اقتصاد از شاخه علوم انسانی هستند.
طول مدت تحصیل کارشناسی اقتصاد ۴ سال است و امکان ادامه تحصیل در این رشته تا مقطع دکترا ادامه دارد و یکی از روشهای یافتن موقعیتهای شغلی بهتر نیز میتواند ادامه تحصیل تا مقاطع بالاتر ارشد و دکترا در این رشته باشد.
از جمله دروس رشته اقتصاد میتوان به دروس پایهای مثل: ریاضی، آمار و حسابداری اشاره کرد که در ترمهای اول آموخته میشوند و این رشته برخلاف تصور عمومی بسیار به دانش ریاضیاتی فرد وابسته است و صرفا رشتهای نظری و حفظی نیست.
دروس تخصصی رشتهی اقتصاد شامل: اقتصاد خرد و کلان، پول و بانکداری، مبانی اقتصاد اسلامی، اقتصاد بخش عمومی، اقتصاد سنجی، اقتصاد ایران و…. است.
و بسیار با نمودارها و دادههای آماری همراه است.
گرایشهای رشته اقتصاد در کارشناسی ارشد
گرایشهای رشته اقتصاد در کارشناسی ارشد شامل موارد زیر است:
- اقتصاد کشاورزی
- اقتصاد صنعتی
- اقتصاد انرژی
- اقتصاد نظری
- اقتصاد پول و بانکداری
- اقتصاد بازرگانی
از جمله تفکرات غلط راجب رشتهی اقتصاد این است که دانشجویان این رشته قرار است به طور مستقیم وارد وزرات اقتصاد و دارایی شوند در صورتی که صرف ماهیت این رشته در این موضوع خلاصه نمیشود و دارای موقعیتهای شغلی بسیار زیاد دیگری نیز هست اما برای پیشرفت در آن باید مهارتهای فرد تقویت شده و صرفا به دروس دانشگاه و مقطع کارشناسی بسنده نشود.
اقتصاد دارای ماهیت استخدامی در شرکتهای بیمه، بانکها و گمرگ و... است.
از نظر خود اشتغالی نیز میتوان به عنوان مشاور امور مالی، مدیر فروش و بسیاری حیطههای دیگر در اقتصاد فعالیت کرد.
رشته اقتصاد به خصوص در کشورهای اروپایی و کانادا دارای اهمیت بسیاری است و از نظر مهاجرتی جزو بهترین رشتههای شناخته میشود و در بسیاری از دانشگاههای معتبر جهانی نیز ارائه میشود.
دیدگاهتان را بنویسید