معرفی رشته علوم تغذیه
- نویسنده: مینا نظریان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 17
فهرست مطالب
رشته علوم تغذیه ترکیبی از پزشکی و علم تغذیه است و به افراد میآموزد که چه چیزهایی برای بدن مناسب است و از خوردن چه غذاهایی پرهیز کنند؛ علم تغذیه با اصلاح عادات غذایی، نوع و مقدار غذا، بر سبک زندگی ما تأثیر بهسزایی داشته و از این طریق از بسیاری از بیماریهای شایع مثل انواع سرطانها جلوگیری کرده و باعث افزایش طول عمر، بهبود بیماریها و سلامت جسم و روح انسان میشود.
متخصصان علوم تغذیه باید روابط عمومی بالایی داشته باشند و بتوانند با بیماران و مراجعه کنندگان ارتباط خوبی برقرار کنند بگیرند. آشنایی با روانشناسی افراد، برای ایجاد انگیزه در بیماران و توانایی ایجاد انگیزه دادن به فرد برای تغییر رژیم غذایی نیز از جمله عوامل موثر در موفقیت هرچه بیشتر یک کارشناس تغذیه است.
دانشآموختگان رشته علوم تغذیه میتوانند در مراکز زیر انجام وظیفه نمایند:
- بیمارستانها (به عنوان مشاور بالینی تغذیه)
- کلینیکهای تغذیه و رژیم درمانی
- دفاتر مشاوره تغذیه
- مراکز بهداشتی درمانی
- کارخانههای تولید مواد غذایی (بهعنوان مشاور و مسئول فنی در کارخانجات تولید کننده مواد غذایی)
- کترینگها (به عنوان مشاور بخش تغذیه در مراکز ارائه کننده خدمات غذایی)
- مشاور امور پژوهشی در مراکز تحقیقاتی
دروس تخصصی رشته علوم تغذیه
دروس رژیمدرمانی ۱، ۲، ۳ و ۴، تفسیر دادههای پاراکلینیکی، مکملهای غذایی و تداخل غذا و دارو، اصول تغذیه اساسی ۱ و ۲، اصول تنظیم برنامههای غذایی، اصول مشاوره تغذیهای، تغذیه در دورانهای مختلف زندگی، مدیریت خدمات غذایی، اکولوژی غذا و تغذیه، فیزیولوژی تغذیه و …. میباشد.
رشتههای کارشناسان علوم تغذیه
کارشناسان علوم تغذیه میتوانند در مقطع ارشد رشتههای زیر نیز ادامه تحصیل دهند:
- بهداشت و ایمنی مواد غذایی
- علوم و صنایع غذایی (گرایش کنترل کیفی و بهداشتی)
- میکروبشناسی مواد غذایی
- بیوشیمی بالینی
- ژنتیک انسانی
- سمشناسی
- کنترل مواد خوراکی و آشامیدنی
- سلامت سالمندی
- ترکیبات طبیعی و دارویی
مهمترین مزیت رشته علوم تغذیه این است که پس از گذراندن مقطع کارشناسی و دریافت شماره نظام، امکان تاسیس مطب شخصی برای دانشآموختگان این رشته فراهم است و برخلاف بسیاری دیگر از رشتههای پیراپزشکی، محدودیتی در این زمینه وجود ندارد و با توجه به افزایش اهمیت دادن افراد به وضعیت جسمانی، چاقی و لاغری خود و … بازار کار رشته علوم تغذیه بسیار خوب شده و مراجعان بسیاری برای گرفتن برنامه غذایی به متخصصان تغذیه مراجعه میکنند.
از معایب این رشته میتوان به هزینههای بالای خرید تجهیزات برای تاسیس مطب اشاره کرد (اگرچه بسیاری از رشتهها مانند دندانپزشکی، فیزیوتراپی و… هم با این مشکل مواجه هستند).
همچنین درمانهای تغذیهای مشمول بیمههای درمانی نمیشود و بسیاری از افراد به دلیل هزینههای بالای درمان از مراجعه به متخصصان تغذیه چشم میپوشند.
درباره مینا نظریان
مینا نظریان هستم؛ معلم و فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان، رتبه ی ۲۱۷ کنکوری سراسری ۹۷، سابقهی ۴ سال تجربه در زمینهی مشاوره تحصیلی و تولید محتوا برای تمامی رشتهها. با اشتیاق و پیگیر و جدی در کار، منظم با صبر و حوصله، در زمینهی مشاوره با شما هم مسیر هستم تا هدایت دانشآموز و راهنمایی والدین، هدفمند و با برنامه ریزی رقم بخورد.
نوشتههای بیشتر از مینا نظریان
دیدگاهتان را بنویسید