صفر تا صد مطالعه فلسفه نهایی (5 نکته کلیدی)
-
نویسنده: زهرا خاوری
- بدون دیدگاه
- بازدید: 3

فهرست مطالب
فلسفه شاید برای خیلی از دانشآموزان یک پدیده نوظهور باشد که حتی مطالعه آن برایشان یک چالش است چه برسد به 20 گرفتن در آن در امتحانات به ظاهر پیچیده فلسفه نهایی. برای راحتی کار در زمینه مطالعه فلسفه شیرین (اما کمی ملس) باید به یک سری نکات تسلط داشته باشیم. پس ابتدا به بررسی سوال مهم دانشآموزان در مورد فلسفه میپردازیم.
کتاب درسی را بخوانم یا درسنامه کمک آموزشی؟
وقتی پای امتحانات نهایی وسط است شاید برخی بیتردید به این سوال پاسخ بدهند و بگویند مشخص است که باید کتاب درسی خوانده شود اما در مورد مطالعه فلسفه نهایی باید گفت این موضوع تا حدودی درست و تا حدودی نادرست است.
اگر به دنبال موفقیتی تا حدود 50 الی 60 درصد در فلسفه هستید با خواندن درست و صحیح کتاب درسی به نمرهای حدود 12 الی 13 خواهید رسید که معادل 60 درصد نمره شماست اما اگر دنبال نمره بالا و 20 با مطالعه فلسفه نهایی هستید باید در کنار کتاب درسی به مطالعه درسنامههای کمک آموزشی نیز تسلط یابید. زیرا درسنامه شما را در تحلیل، تفسیر و نیز پاسخ به نکتههای عمیقتر کتاب راهنمایی میکند.
وسواس در مطالعه فلسفه را چطور رفع کنم؟

وسواس مطالعاتی در هر زمینهای مضر و تاحدودی دست و پا گیر است اما به یقین میتوان گفت نمره بالا و نتیجه عالی در فلسفه نهایی در انحصار کسانی است که در مطالعه فلسفه نهایی وسواس به خرج میدهند. فسلفه درسی است که به هیچ عنوان نباید با واژههای مترادف و زبان خودمانی توضیح داده شود زیرا به دلیل کلیدواژهای بودن بسیار با تغییر کوچکترین جزئیان معنای کل جمله عوض شده و نمره مهمی را از دست خواهیم داد. پس در فلسفه اتفاقا وسواسی عمل کنید، به قیدها توجه بسیار داشته باشید و همچنین کلید واژهها را در مطالعه فلسفه نهایی به هیچ عنوان فراموش نکنید.
آیا همه قسمتهای کتاب برای مطالعه فلسفه نهایی مهم هستند؟ هیچ حذفیاتی نداریم؟
مطالعه فلسفه نهایی منطبق بر مطالب کتاب درسی است و حتی پاورقیهای کتاب نیز مفاهیمی بودهاند که در امتحانات نهایی مورد سوال قرار گرفتهاند اما تا به حال در چند سال اخیر دیده نشده از قسمت (برای مطالعه) سوالی در آزمون فلسفه نهایی مطرح شود پس میتوان این قسمت را به عنوان حذفیات کتاب نام برد.
راه حل جادویی نمره 20 مطالعه فلسفه نهایی چیست؟
این سوال 2 پاسخ کلیدی دارد: مرور و حل نمونه سوال. هرچه ما مرور و مطالعه بیشتری قبل از آزمون فلسفه نهایی داشته باشیم و نمونه سوالات بیشتری حل کنیم در امتحان نهایی این درس موفقتر خواهیم بود. پس این دو رکن جادویی را جدی بگیرید.

منابعی که میتوان نمونه سوال استاندارد برای مطالعه فلسفه نهایی در آن پیدا کرد چه منابعی هستند؟
نمونه سوالات نهایی و شبه نهایی سالهای گذشته را میتوان جزو بهترین منابع در دسترس شما نام برد اما به عنوان منابع دیگر مطالعه کتابهای فرمول بیست و نیز ماجراهای من و درسام را به شما پیشنهاد میکنیم.
مقایسه این دو منبع:
فرمول بیست:
درسنامه: جذاب، دارای مرور فصل، توضیحات کامل و مفید
سوالات: دارای انواع طیفهای سوالات صحیح و غلط، جاخالی، دو گزینهای، کشف ارتباط، کوتاه و بلند پاسخ
پاسخنامه: دارای پاسخنامه تشریحی و کلیدی با بیان ساده و قابل فهم
ماجراهای من و درسام:
درسنامه: دارای مثالهای متنوع، بیان خودمانی و جذاب، پر از نکات کلیدی، دارای خلاصه فصل
سوالات: دارای بیشتر از 550 سوال، تنوع سوالات بالا، سوالات اکثرا از امتحانات نهایی سوالهای گذشته
پاسخنامه: پاسخنامه تشریحی و دارای نکاتی برای جمعبندی بهتر
نتیجه گیری
در نهایت میتوان گفت مطالعه فلسفه نهایی علاوه بر استمرار و مطالعه نیازمند مهارتهای دیگری چون دقیق خوانی، یادگیری مفهومی، حل و تحلیل نمونه سوال و مطالعه درسنامه آموزشی در کنار کتاب است. پس مطالعه آن را به روزهای پایانی خرداد موکول نکنید و از همین حالا شروع کنید.
درباره زهرا خاوری
زهرا خاوری هستم دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، نویسنده، مؤلف و همچنین مشاور تخصصی رشته انسانی. عقیده من بر این است که آموزش درست، راهگشای بسیاری از راههای نگشوده است؛ پس تلاش من تمام قد برای بر طرف کردن مشکلات آموزشی تمام فرزندان عزیز ایران است.
نوشتههای بیشتر از زهرا خاوری
دیدگاهتان را بنویسید