اهمیت یادگیری مهارت های غیر درسی برای دانش آموزان-دبستان و متوسطه (6 نکته کلیدی)
- نویسنده: زهرا خاوری
- بدون دیدگاه
- بازدید: 3
فهرست مطالب
مهارت های غیر درسی که از آن به عنوان مهارتهای زندگی یاد میشود به دانشآموزی که گویا تمام اهداف زندگیاش در درس خلاصه شده کمک میکند تا در سنین پایین بتواند با آموختن موضوعاتی جدای از درس در زندگی خود تغییراتی ایجاد کند و حتی در درسهای خود موفقتر عمل کند. در ادامه بیشتر با اهمیت یادگیری مهارت های غیر درسی آشنا میشویم.
تقویت خلاقیت و تفکر انتقادی
دانشآموزی که بتواند مهارت های غیر درسیای همچون نواختن ساز، نقاشی، نوشتن و … علاوه بر آموختن خلاقیت به دانشآموزان که رکنی اساسی در دنیای امروز است میتواند آنان را از تفکر صفر یا صدی کودکانه جدا سازد. دانش آموزی که کتاب میخواند با آموختن از شخصیتهای داستانی میآموزد رفتار افراد را قضاوت نکند و خود را جای آنان بگذارد، دانشآموزی که موسیقی مینوازد میتواند نظم ذهنی و موسیقیایی خود را از سایر افراد جامعه جدا سازد، دانشآموزی که میتواند یک نامه بنویسد راحتتر میتواند حتی در مسائل اجتماعی با معلم و همسالان خود صحبت کرده و انتقادات خود و پیشنهادات را با آنان در میان بگذارد و بسیاری موارد دیگر که همه را مدیون یادگیری مهارت های غیر درسی است.
تقویت مدیریت استرس و مدیریت زمان
دو دوران تحصیل دانشآموزان با انواع فشارها و استرسهای رو به رو میشوند و دانشآموزی که مهارت غیر درسی مهمی مثل مدیریت استرس را آموخته باشد یا بتواند زمان خود را مدیریت کند برنده این دوی ماراتن است و میتواند از بقیه پیشی بگیرد.
پرورش شخصیت و اخلاقیات
یادگیری مهارت های غیر درسی از جمله مسئولیت پذیری، احترام به دیگران، خودشناسی و یا صداقت مهارتهایی است که در صورت یادگیری آن میتواند دانشآموز را به فردی مسئول و با اخلاق تبدیل کند و آنان را با خود واقعی و انسانیشان رو به رو کند.
آماده سازی برای بازار کار
دنیای امروز به مهارتهای فراتر از دانش تخصصی نیاز دارد. مهارتهایی مثل کار تیمی، رهبری، مدیریت پروژه، و استفاده از فناوریهای جدید مهارت های غیر درسیای است که دانشآموزان را به افرادی آماده برای بازار کار رو به رو میکند که وقتی درس آنان به اتمام رسید بتوانند در بازار کاری جایگاه بهتری در شغل خود کسب کنند.
یادگیری از تجربیات و شکستها
درست است که بهتر است همه شکستها را خودمان شخصا تجربه نکنیم و از تجربیات دیگران استفاده کنیم اما گاهی اگر یک سری از تجربیات و شکستها توسط خود ما تجربه نشده باشد معنای زندگی را درک نمیکنیم. فردی که تا به حال اشتباه نکرده چیزی جدیدی نیز از موفقیتهای پی در پی نیاموخته است، شخصی که تا به حال زمین نخورده و زمین زیر پایش خالی نشده در اولین موقعیت این چنینی فرو میریزد و شخصی که نیاموخته خودش حق خودش را بگیرد همیشه نادیده گرفته خواهد شد پس بهتر است در سنین انعطافپذیر نوجوانی این مهارت های غیر درسی آموخته شوند.
مهارت های غیر درسیای که توصیه میشود یاد بگیرید
1- مدیریت زمان و برنامهریزی
2- مدیریت مالی
3- کار تیمی و گروهی
4- یک ورزش خاص
5- مهارتهای دیجیتالی
6- یک مهارت برای کسب در آمد
7- فن بیان درست و لحن مناسب
8- تفکر منطقی و استدلال بر مبنای منطقی
9- زبان انگلیسی
نتیجه گیری
یادگیری این مهارتها در دوران نوجوانی کمک میکند تا شخصیت بزرگسالی شما نه تنها در زمینه تحصیلی موفق باشد بلکه در زندگی شخصی، شغلی و اجتماعی خود بتوانید موفق عمل کنید. آیا تا به حال این مهارتها را آموختهاید؟ به نظرتان چه مهارت های غیر درسی دیگری نیاز است تا فرد بتواند در آینده خود موفقتر عمل بکند؟
درباره زهرا خاوری
زهرا خاوری هستم دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، نویسنده، مؤلف و همچنین مشاور تخصصی رشته انسانی. عقیده من بر این است که آموزش درست، راهگشای بسیاری از راههای نگشوده است؛ پس تلاش من تمام قد برای بر طرف کردن مشکلات آموزشی تمام فرزندان عزیز ایران است.
نوشتههای بیشتر از زهرا خاوری
دیدگاهتان را بنویسید