معرفی دانشگاه تبریز
- نویسنده: تحریریه کهکشان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 8
- نام کامل:دانشگاه تبریز
- شعار:ندارد
- مقاطع تحصیلی:کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد، دکتری
- نوع:دانشگاه دولتی
- موقعیت مکانی:بلوار ۲۹ بهمن، تبریز
- وبگاه رسمی:http://www.tabrizu.ac.ir/
دانشگاه تبریز از بزرگترین مراکز آموزشی و پژوهشی است که در سال ۱۳۲۶ در تبریز تأسیس شد. دانشگاه تبریز تاکنون 22.900 مقاله داخلی و 19.600 مقاله بینالمللی چاپ کرده است و رتبه ششم در بین دانشگاههای کشور از نظر تعداد مقالات را دارد.
این دانشگاه در سال ۲۰۲۱ موفق به کسب رتبه ۴۸۶ در نظام رتبهبندی دانشگاه لایدن شد و رتبه چهارم دانشگاههای جامع کشور را به دست آورد.
دانشگاه تبریز دارای ۲ پردیس، ۲۰ دانشکده و ۲۹ قطب علمی و آموزشی میباشد. این دانشگاه هر ساله در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری اقدام به پذیرش دانشجو مینماید و دارای ۲۰۰ آزمایشگاه تخصصی و عمومی، مرکز پردازش تصاویر ماهوارهای و مراکز تحقیقاتی و پژوهشی به عنوان بزرگترین محیط آموزشی و دانشگاهی در سطح کشور محسوب میشود.
رتبهبندی دانشگاه تبریز در سطح بینالملل
دانشگاه تبریز در رتبهبندیهای مختلف در سطح بینالمللی موفق به کسب رتبههای قابل توجهی شده است، از جمله این رتبهها میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- در نظام رتبهبندی بینالمللی تایمز در سال ۲۰۲۲ رتبه ۶۰۱ تا ۸۰۰ را کسب کرد.
- در رتبهبندی (URP) در سال ۲۰۲۲ رتبه ۵۸۹ را کسب کرد.
- در رتبهبندی جهانی ISC این دانشگاه در رتبه ۵۱ تا ۷۵ دانشگاههای جهان قرار گرفت.
- براساس رتبهبندی (U. S. News) در سال ۲۰۲۲ در رده هفتم کل دانشگاههای ایران قرار گرفت.
- در رتبهبندی بینالمللی شانگهای رتبه نهم در میان دانشگاههای کشور و رتبه ۸۰۱ تا ۹۰۰ را در دانشگاههای جهان کسب کرد.
- در رتبه بندی دانشگاه ملی تایوان در سال ۲۰۲۱ رتبه ۷۰۱ تا ۷۵۰ را کسب کرد.
دانشگاه تبریز از سال ۱۳۸۷ تا ۱۳۹۱ عضو هیئت مدیره انجمن بینالمللی دانشگاهها (IAU) بوده و بیش از ۹۰ تفاهمنامه با دانشگاههای مختلف جهان برای اجرای برنامههای مشترک امضا کرده است.
دانشگاه تبریز به عنوان بزرگترین مرکز آموزشی و پژوهشی، دارای ۱۱ مرکز پژوهشی و تحقیقاتی میباشد.
این دانشگاه تمامی امکانات رفاهی از جمله چهار خوابگاه دانشجویی، چهار سالن غذاخوری، بازارچه دانشجویی، نانوایی، بانک، بوفه در اکثر دانشکدهها، آژانس و امکانات کپی و تکثیر را برای دانشجویان خود فراهم کرده است که بدون دغدغه به کسب علم بپردازند.
دانشگاه تبریز دارای دو مرکز بهداشت (مرکز بهداشت دانشجویان و مرکز مشاوره دانشجویی) میباشد.
تمامی امکانات ورزشی در این دانشگاه (سالن چند منظوره با ظرفیت چهار هزار نفر، سالنهای تنیس روی میز، شطرنج، بدنسازی، سونا و جکوزی و…) برای سلامتی و اوقات فراغت دانشجویان در نظر گرفته شده است.
اگر بخواهیم معایبی از دانشگاه تبریز را بررسی کنیم باید بگوییم که این دانشگاه با در نظر گرفتن تمامی امکانات برای دانشجویان ضعف چندانی ندارد، ولی میتوان موارد زیر را به عنوان معایب این دانشگاه در نظر گرفت.
گاهی ظرفیت خوابگاه دانشجویان در دانشگاه تبریز کم است و دانشجویان هنگام ورود به این دانشگاه باید با پرداخت هزینه خوابگاه دانشجویی در خوابگاههای غیر دولتی سکونت یابند.
سختگیری برخی از اساتید دانشگاه تبریز در هنگام تدریس و نمرهدهی به پروژههای درسی.
دیدگاهتان را بنویسید