معرفی رشته اعضای مصنوعی
- نویسنده: تحریریه کهکشان
- بدون دیدگاه
- معرفی رشتهها
- بازدید: 0
رشته اعضای مصنوعی یکی از زیر مجموعههای رشته توانبخشی است که در آن یادگیری طریقه ساخت اعضای مصنوعی و وسایل کمکی برای حرکت و زندگی بهتر انسان انجام میگیرد.
در این رشته قواعد مهندسی و فیزیولوژی بدن انسان آموخته میشود تا برای طراحی اعضای مصنوعی به کار گرفته شود.
این رشته به نوعی هم شامل علوم پزشکی و هم شامل علوم مهندسی است.
سه زمینه اصلی فعالیت متخصصان به شرح زیر است:
- اعضای ضعیف شده بدن را با یک عضو مصنوعی تقویت میکنند.
- برای یک عضو از دست رفته انسان اندام مصنوعی طراحی، تولید و جایگزین میکنند.
- برای افراد دارای ناهنجاری بدنی اصلاح ناهنجاری انجام میدهند.
تفاوت رشته اعضای مصنوعی با مهندسی پزشکی
تفاوت رشته اعضای مصنوعی با مهندسی پزشکی این است که در مهندسی پزشکی در زمینه های بیو مکانیک و الکترونیک و تجهیزات پزشکی بزرگ فعالیت دیده میشود. مثل طراحی دستگاه رادیولوژی یا سونوگرافی.
اما در رشته اعضای مصنوعی، اعضای مصنوعی خارجی همچون دست، پا و… طراحی میشود و یا پروتزهای داخلی مثل قلبهای مصنوعی تولید میشود و وقتی پیچیدگی اعضا بیشتر شود سراغ مهندسی پزشکی میروند.
بازارکار این رشته در دو بخش دولتی (بهزیستی، هلال احمر، بنیاد جانبازان و بیمارستانهای دارای مراکز ارتوپدی فنی) و بخش خصوصی فعالیت میکنند. که البته فعالیت در بخش خصوصی با درآمد بیشتری همراه است.
تاسیس بخش خصوصی نیز از دیگر کاربردهای این رشته برای کمک به افراد معلول و توانیاب و یا افراد با ناهنجاریهای ساده (همچون صافی کف پا) است.
افراد علاقهمند به تحقیق و فعالیتهای آکادمیک نیز میتوانند در این رشته فعالیت کنند و به علت کمبود نیروی متخصص بازار کار این رشته در ایران از جایگاه خوبی برخوردار است.
دیدگاهتان را بنویسید