نکات کلیدی درباره کنکور سال 1404
- نویسنده: تحریریه کهکشان
- بدون دیدگاه
- بازدید: 2
فهرست مطالب
نکات کلیدی درباره کنکور سال 1404
الزام ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی برای سال تحصیلی 1405-1404، کسب نمره قبولی در آزمون سراسری سال 1404 است. نکات مهمی درباره تاریخ آزمون، ساعت شروع، کارت ورود به جلسه و تأثیر معدل دوره دبیرستان در این آزمون وجود دارد که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
همچنین نکاتی راجع به آزمون سراسری کنکور دانشگاه آزاد ذکر کردهایم که دانستن آنها برای ورود به این دانشگاه اهمیت زیادی دارند. دانستن این نکات به شما کمک میکند بتوانید بهترین نتیجه ممکن را در کنکور گروه آزمایشی خود به دست آورید.
زمان شروع و پایان کنکور 1404
همانطور که گفتیم کنکور سراسری در دو دوره برگزار میگردد و هر یک دارای تاریخ ثبتنام متفاوتی است. برای ثبتنام دوره اول باید در تاریخ 25 آذر و برای ثبت نام دوره دوم در اسفند ماه اقدام کنید. کنکور دوره اول همه رشتهها در تاریخ 11 و 12 اردیبهشت و دوره دوم در تاریخ 5 و 6 تیر ماه برگزار میشود.
هر یک از کنکورها دارای تعداد دفترچههای مختلف است که برای هر یک زمان خاصی در نظر گرفته شده است. این زمان برای همه داوطلبان یکسان است و در صورتی که دیرتر سر جلسه آزمون حاضر شوید، هیچ ارفاقی برای شما در نظر گرفته نخواهد شد.
بهتر است پیش از آزمون کنکور سراسری در کنکورهای آزمایشی شرکت کنید و در زمان پاسخگویی مشخص به سؤالات پاسخ دهید تا هنگام امتحان اصلی دچار مشکل نشوید. در جدول زیر مدت زمان هر یک از کنکورها ذکر شده است.
مدت زمان کنکورهای سراسری
گروه آزمایشی
|
مدت زمان برگزاری آزمون
|
---|---|
ریاضی فیزیک
|
145
|
علوم تجربی
|
180
|
علوم انسانی
|
160
|
هنر
|
115
|
زبان
|
105
|
دفترچه کنکور سراسری
برای ثبت نام ابتدا دفترچه کنکور همه رشتهها از طریق سایت سنجش منتشر میشود. در دفترچه کنکور شرایط ثبت نام، مدارک، سهمیهها، نحوه ثبت نام، نحوه پذیرش در کنکور و ساعت شروع و پایان کنکور هر رشته مشخص است. توجه داشته باشید پیش از کنکور سراسری حتماً همهٔ بندهای دفترچه کنکور را با دقت مطالعه کنید.
کنکور سراسری در دو نوبت برگزار میشود و دو دفترچه برای ثبت نام به طور جداگانه در زمان ثبت نام منتشر میشود. این دفترچهها برای همه 5 گروه آزمایشی مشترک است و میتوانید مطالب مربوط به کنکور مورد نظر خود را بخوانید.
کارت ورود به جلسه آزمون کنکور سراسری 1404
دریافت کارت ورود به جلسه برای شرکت در آزمون کنکور سراسری اجباری است. این کارت چند روز پیش از برگزاری آزمون منتشر میشود و چند روز برای دریافت آن وقت دارید. داوطلبان میتوانند تاریخ و زمان، محل آزمون و شماره صندلی خود را در این برگه مشاهده کنند.
توصیه میشود داوطلبان برای آشنایی با محل برگزاری آزمون، از قبل به محل برگزاری مراجعه کنند. در روز امتحان، بهتر است زودتر از خانه خارج شوید و مسیری کم ترافیک را طی کنید تا دچار استرس نشوید و آزمون خود را با تمرکز تمام پاسخ دهید.
یکی از نکات مهم این است که داوطلبان یک روز قبل از برگزاری آزمون تمامی مطالب لازم برای کنکور سراسری 1404 را آماده کنند. این لوازم شامل کارت ورود به جلسه، کارت ملی یا شناسنامه، ساعت مچی، مدادهای نرم، تراش، پاک کن، سوزن تهگرد، خوراکی و غیره است. شب قبل امتحان، اطمینان حاصل کنید که همه وسایل مورد نیاز آماده هستند.
پس از دریافت کارت ورود به جلسه، حتماً اطلاعات ارائه شده را به دقت بررسی کنید. در صورت وجود هرگونه خطا، داوطلبان باید قبل از ادامه مراحل آزمون، اطلاعات را اصلاح کنند. در صورتی که داوطلبان نتوانند خودشان اصلاحات را انجام دهند، باید طبق گفته سایت سنجش یا در زمان دریافت کارت ورود به جلسه، برای اصلاحات به باجههای تعیین شده مراجعه کنند.
تأثیر سوابق تحصیلی در کنکور
در سالهای اخیر (از کنکور 1397 به بعد) تأثیر معدل بر رتبه داوطلبان افزایش یافته است. در کنکور سراسری سال 1404 نیز سوابق تحصیلی بر احتمال موفقیت دانش آموز تأثیر بسزایی دارد. سوابق تحصیلی همان نمره معدل کتبی است که با تأثیر 60 درصد در نتیجه نهایی کنکور گروههای آزمایشی اصلی در دوره اول و دوم اعمال میشود. این میزان در کنکورهای هنر و زبان 30 درصد است.
با تأثیر سوابق تحصیلی بر کنکور، اهمیت پتانسیل و تجربیات تحصیلی گذشته دانشآموز افزایش یافت. با درک اهمیت حفظ سوابق تحصیلی قوی، دانش آموزان میتوانند شانس موفقیت خود را در کنکور افزایش دهند.
به طور کلی تأثیر دروس عمومی بر کنکور بیشتر از دروس اختصاصی هر رشته است. زیرا دفترچههای آزمون کنکور فقط شامل دروس اختصاصی خواهد بود. به طور کلی معدل سال دوازدهم 40 درصد و معدل سال یازدهم 20 درصد تأثیر دارد.
این مسئله برای همه داوطلبان اعم از داوطلبان نظام جدید و نظام قدیم صدق میکند. لازم به ذکر است اگر فردی که دیپلم رشتهای مختلف با رشته کنکور داشته باشد، دروسی را که نگذرانده و پاس نکرده به منزله نمره صفر است و معدل او را کاهش میدهد.
علاوه بر این، دانش آموزان کلاس دوازدهم این فرصت را خواهند داشت تا سوابق تحصیلی خود را بهبود بخشند. اگر معدل شما به اندازه دلخواه بالا نیست، میتوانید برای افزایش آن تلاش کنید.
ترمیم معدل دیپلم
برای دانشآموزانی که متقاضی شرکت در کنکور سراسری هستند، افرادی که در سال 1403 در آزمون شرکت کردند، اما وارد دانشگاه نشدند و قصد دارند در سال 1404 مجدداً در آزمون شرکت کنند، باید در امتحانات نهایی پایه یازدهم شرکت کرده و سابقه تحصیلی داشته باشند. با توجه به تأثیر قابل توجه سوابق تحصیلی در کنکور 1404، ایجاد سوابق تحصیلی قوی به تمامی داوطلبان اکیداً توصیه میشود.
از آن جا که سوابق تحصیلی در کنکور 1404، 60 درصد تأثیرگذار است، عدم داشتن سوابق تحصیلی خوب شانس قبولی شما در دانشگاههای سطح بالا را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد. پس اگر معدل خوبی از نمرات نهایی دیپلم خود کسب نکردهاید، میتوانید با ترمیم نمرات خود از طریق امتحاناتی که پیش از امتحانات نهایی دانش آموزان گرفته میشود، شانس قبولی خود را افزایش دهید. توجه داشته باشید که این آزمون فقط یک بار در سال برگزار میشود.
کنکور آزاد
شاید فکر کنید برای ورود به دانشگاههای آزاد نیاز است که در آزمونی جداگانه از کنکور سراسری ثبتنام نمایید. اما باید بدانید کنکور آزاد از سال 1393 با کنکور سراسری مشترک و هماهنگ شده است و فقط باید هنگام انتخاب رشته، منتظر انتشار دفترچه انتخاب رشته باشید که معمولاً بعد از دفترچه دانشگاههای دولتی منتشر میشود.
همانطور که میدانید برای تحصیل در دانشگاه آزاد باید شهریه بپردازید و برای گرفتن خدماتی مثل خوابگاه و غذا باید هزینههای بیشتری نسبت به دانشگاه دولتی پرداخت نمایید.
تفاوت بین مدارک پیوسته و ناپیوسته
تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته مانند دوره پیوسته منجر به دریافت مدرک کارشناسی میشود. تفاوت اصلی این است که دوره تحصیلی برای مقاطع تحصیلی غیر مستمر تنها 2 سال (4 ترم تحصیلی) به طول میانجامد. توجه به این نکته ضروری است که تمایز بین مدارک پیوسته و غیر پیوسته بسته به عوامل مختلفی از جمله نوع و رتبه علمی دانشگاه میتواند متفاوت باشد.
داوطلبانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته دارند، باید دارای مدرک کاردانی پیوسته باشند. پس فقط با مدرک دیپلم یا پیش دانشگاهی نمیتوان مستقیماً وارد مقطع کارشناسی ناپیوسته شد. فارغ التحصیلان دانشگاهی دارای مدرک کاردانی که پس از دو سال تحصیل در مقطع فوق دیپلم یا کاردانی تکمیلی تحصیل کردهاند، میتوانند با ادامه تحصیل به مدت 2 سال دیگر در مقطع کارشناسی ادامه دهند.
به طور معمول، در مقایسه با برنامههای مستمر، برنامههای کارشناسی ناپیوسته کمتری توسط دانشگاهها ارائه میشود. دانشجویانی که مایل به ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ناپیوسته هستند، میتوانند از روش کنکور یا بر اساس سوابق تحصیلی وارد دانشگاه شوند.
لازم به ذکر است اگر رشته کارشناسی ناپیوسته مورد نظر دانشجو بدون کنکور در دسترس نباشد، باید در کنکور کاردانی به کارشناسی که توسط سازمان سنجش برگزار میشود شرکت کنند.
اعتبار مدارک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته
دانشگاههای مختلفی در ایران وجود دارند که هر کدام دارای رتبههای علمی متفاوتی هستند و ماهیت و اهمیت مدارک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته بسته به دانشگاهی که در آن تحصیل میکنید، میتواند متفاوت باشد.
از نظر اعتبار مدرک، تفاوتی بین مدرک کارشناسی پیوسته و ناپیوسته وجود ندارد. تنها تمایز بین این دو نوع مدرک، مدت زمان تحصیل و مدارک لازم برای ثبتنام است. در برخی موارد، بسته به دانشگاهی که دانشجو در آن تحصیل کرده است، ارزش یک مدرک لیسانس ناپیوسته ممکن است بیشتر از مدرک پیوسته باشد.
به عنوان مثال، تنها تفاوت بین مدرک پیوسته و ناپیوسته در دانشگاه اصفهان، مدت زمان تحصیل است. با این حال، مدرک لیسانس غیرمستمری که در یک دانشگاه علمی کاربردی به دست میآید ممکن است ارزش کمتری نسبت به مدرک تحصیلی یک دانشگاه دولتی داشته باشد.
تفاوت کلیدی دیگر در برنامه درسی نهفته است. برنامه درسی دورههای ثابت در مقطع کارشناسی پیوسته و ناپیوسته متفاوت است. به طور کلی، تنوع رشتههای تحصیلی در مقطع کارشناسی پیوسته در دانشگاههای کشور بیشتر از رشتههای موجود در مقطع کارشناسی ناپیوسته است.
دیدگاهتان را بنویسید