معرفی رشته مشاوره و راهنمایی
- نویسنده: مینا نظریان
- بدون دیدگاه
- معرفی رشتهها
- بازدید: 1
فهرست مطالب
رشته مشاوره و راهنمایی یکی از مهمترین حوزههای تحصیلی است که به ارزشهای انسانی و رشد فردی اهمیت زیادی میدهد. این رشته به تحلیل و پیشنهاد دادن راههای موثر برای حل مسائل شخصی، اجتماعی و تحصیلی افراد میپردازد.
اهداف رشته مشاوره و راهنمایی
از جمله مهمترین اهداف رشته مشاوره و راهنمایی، کمک به افراد در شناخت بهتر خود، تواناییها، علاقهها و اهداف زندگیشان است. با این کمک، افراد میتوانند تصمیمات بهتری برای زندگی شخصی و شغلی خود بگیرند و به سمت رشد و توسعه شخصی پیش بروند.
ویژگیهای شخصیتی یک مشاور
خوب گوش دادن و خوب سخن گفتن دو ویژگی مهم و ضروری برای دانشجوی رشته مشاوره است. یک مشاور باید بتواند با صبر و بردباری و آرامش درونی خود، فضای مناسبی برای مراجعه کننده ایجاد کند و به او اجازه دهد که خود را تخلیه کرده و دغدغههای ذهنی خویش را بیان کند.
دروس پایهی رشته مشاوره و راهنمایی
دروس پایه و اصلی رشته مشاوره و راهنمایی شامل؛ روانشناسی از دیدگاه دانشمندان اسلامی، مبانی راهنمایی و مشاوره، فیزیولوژی انسان (اعصاب و غدد)، آمار استنباطی، روشها و فنون راهنمایی و مشاوره، سنجش و اندازهگیری در علوم تربیتی، روشها و فنون تدریس، نماد خانواده در اسلام و ایران، روانشناسی رشد، روش تحقیق در علوم تربیتی و مشاوره، مقدمات مدیریت آموزشی، روانشناسی یادگیری، تولید و کاربرد مواد آموزشی، مبانی کامپیوتر، روانشناسی شخصیت، روانشناسی تربیتی، آسیبشناسی روانی و … می باشد.
بازار کار رشته مشاوره و راهنمایی
مشاوره دارای ابعاد مختلفی است و میتوان برای انتخاب رشته تحصیلی، ازدواج، شغلیابی، نحوه ارتباط در یک محیط صنعتی، نحوه ارتباط اعضای خانواده یا نحوه روبرو شدن با بحرانهای دوران نوجوانی و جوانی از مشاور استفاده کرد. امروزه شغل مشاوره یکی از شغلهای تعریف شده در آموزش و پرورش است. و هر مدرسه در مقطع متوسطه یا پیشدانشگاهی حداقل نیاز به یک مشاور دارد. به همین دلیل با کمبود کارشناس در رشته مشاوره روبرو هستیم. در ضمن یک مشاور میتواند به غیر از آموزش و پرورش در بهزیستی، کمیته امداد، فرهنگسراها، مراکز بازپروری و زندانها به کار مشاوره بپردازد.
مزایا و معایب رشتهی مشاوره
مزایای رشته مشاوره
امکان فعالیت در فضاهای متنوع شغلی داشتن بازار کار خوب و رو به رشد ارتباط گسترده با طیفهای مختلف جامعه داشتن زمینه و مفاهیم انساندوستی داشتن احترام و اعتبار در میان مردم
معایب رشته مشاوره
داشتن فرسوده زیاد به دلیل برخورد داشتن با مشکلات مردم
- وقتگیر بودن
- شرایط مجوز راهاندازی مرکز مشاوره یا مطب شخصی به شرح زیر میباشد:
- فارغالتحصیل مقطع کارشناسی ارشد یا دکترا باشد
- داشتن مدرک و مقطع تحصیلی پشتسرهم مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری
- فارغالتحصیل یکی از رشتههای علوم رفتاری نظیر روانشناسی و مشاوره باشد
- گذراندن دوره کارورزی در سازمان نظام روانشناسی کشور به مدت ۸ ساعت
- پذیرفته شدن در مصاحبه سازمان نظام روانشناسی کشور
درباره مینا نظریان
مینا نظریان هستم؛ معلم و فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان، رتبه ی ۲۱۷ کنکوری سراسری ۹۷، سابقهی ۴ سال تجربه در زمینهی مشاوره تحصیلی و تولید محتوا برای تمامی رشتهها. با اشتیاق و پیگیر و جدی در کار، منظم با صبر و حوصله، در زمینهی مشاوره با شما هم مسیر هستم تا هدایت دانشآموز و راهنمایی والدین، هدفمند و با برنامه ریزی رقم بخورد.
نوشتههای بیشتر از مینا نظریان
دیدگاهتان را بنویسید