روش مطالعه فلسفه و منطق
- نویسنده: زهرا خاوری
- بدون دیدگاه
- بازدید: 52
فهرست مطالب
در این مقاله به بررسی روش مطالعه فلسفه و منطق خواهیم پرداخت؛ پس در صورت اشکال یا کسب درصد پایین در این درس با ما همراه باشید.
فلسفه و منطق اولین درسی بود که با تحولات کنکور پس از نظام قدیم سخت و مشکلزا شد؛ اما در سالهای اخیر چندان به درجه سختی آن افزوده نشده. هرچند هنوز درسی است که در آن درصد ۱۰۰ حتی توسط رتبههای تک رقمی نیز ثبت نشده و به عنوان یک درس تراز آور و چالش برانگیز شناخته میشود؛ در ابتدای مطالعه هردوی این دروس باید ابتدا ذهنیت ترسناک فرد از آن اصلاح شود زیرا بر خلاف تصور در صورت علاقه، درسی بسیار شیرین، کاربردی و جذاب است.
روش مطالعه فلسفه
در فلسفه درک و تفسیر جزء به جزء متنها بسیار حائز اهمیت است و متأسفانه به علت تدریس ناصحیح دبیران، گاهاً این درس به خوبی آموخته نمیشود و نیازمند درسنامهی قوی برای یادگیری هرچه بهتر درس هستیم.
در فلسفه باید خود را جای یک فیلسوف گذاشته و نظرات آنان را با یکدیگر مقایسه کنید. یادگیری فلسفه بر «مفهومی آموختن» استوار است و حفظ کردن صرف شرط کافی برای یادگیری نخواهد بود، اما باید جزء به جزء جملات کتاب به خاطر سپرده شود زیرا فلسفه بدون یادگیری کلید واژهها و قیدها که اکثرا با عوض شدن آنها معنی جملات نیز عوض میشود ممکن نخواهد شد.
- نکته: در فلسفه برای یادگیری هرچه تمامتر، خود را در جایگاه یک دبیر قرار دهید و برای خودتان تمامی مطالب را توضیح دهید و تفسیر کنید.
نکته پایانی این است که در فلسفه، تایم تست زنی بسیار وقت کمتری از شما اشغال میکند، اما در منطق حل هر سؤال ممکن است وقت بیشتری بگیرد و این موضوع طبیعی است. اما یادگیری در منطق به علت وابسته بودن به تست، بدون تست زنی میسر نمیشود و باید همزمان پیش برود؛ اما در فلسفه اگر درسنامه را جزء به جزء نفهمیده باشید، تست زدن فایدهای نخواهد داشت.
روش مطالعه منطق
در کنکور حدوداً ۱۰ سؤال از این کتاب پایه دهم مطرح میشود و نکته جالب توجه این است که اکثرا طراحان کنکور ترتیب درسهای کتاب را نیز در ترتیببندی سؤالات خود حفظ میکنند. کتاب منطق دارای متن ساده و تعدادی مثال است که باید بسیار جدی گرفته شود زیرا گاهاً دیده شده تمرینهای کتاب به عنوان سؤال مستقیم طراح در کنکور مطرح شده است.
متن این کتاب با وجود مفهومی بودن باید در برخی دروس خاص حفظ شود، زیرا برخی مفاهیم و تعاریف نیز دارای جنبه پرسشی بسیار خوبی هستند. اما به علت این حجم کم باید در کنار کتاب درسی، از منبع کمک درسی دیگری نیز استفاده شود و توصیه ما کتابهای خیلی سبز و مهرماه است که به خوبی همه نکات را مورد بررسی قرار دادهاند.
در منطق اما یادگیری صرفاً با مطالعه درسنامه اتفاق نمیافتد، بلکه همانند ریاضی و آمار نیازمند تست زنی بسیار و مدام است. منطق درس قاعده هاست پس در یادگیری آن نیز قاعدهمند عمل کنید و به ترتیبِ دروس پیش روی کنید و درسی را جا نیاندازید، زیرا کتاب بسیار پیوسته و دروس آن نیز بسیار وابسته هستند. همچنین حاشیهنویسی در کتاب و خلاصهنویسی دروس به شکل نمودار درختی بسیار میتواند در قاعدهمند کردن ذهنی دانشآموز مؤثر باشد.
درباره زهرا خاوری
زهرا خاوری هستم دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، نویسنده، مؤلف و همچنین مشاور تخصصی رشته انسانی. عقیده من بر این است که آموزش درست، راهگشای بسیاری از راههای نگشوده است؛ پس تلاش من تمام قد برای بر طرف کردن مشکلات آموزشی تمام فرزندان عزیز ایران است.
نوشتههای بیشتر از زهرا خاوری
رو میشناسید؟ از تجربه خودتون با ایشون برامون بنویسید