معرفی رشته مهندسی هوافضا
- نویسنده: مینا نظریان
- بدون دیدگاه
- معرفی رشتهها
- بازدید: 4
فهرست مطالب
رشته مهندسی هوافضا یکی از شاخههای مهندسی مکانیک است. رشته مهندسی هوافضا از جمله رشتههای بسیار جذاب در علوم مهندسی به حساب میآید و یکی از اهداف آن بررسی اجسامی است که در هوا حرکت میکنند؛ به عبارت دیگر، مهندسی هوافضا مجموعهای از علوم و توانمندیهای علمی است که در زمینه طراحی، تحلیل و ساخت وسایل پرنده هوایی مانند هواپیما، بالگرد، گلایدرها، موشکها و وسایل پرنده فضایی مثل شاتلها، ماهوارهها و فضاپیماها مورد استفاده قرار میگیرد.
اهداف رشته مهندسی هوافضا
هدف رشته مهندسی هوافضا فراهم کردن شرایطی است که دانش آموخته آن بتواند در زمینه طراحی، ساخت و آزمایش صنایع هوافضایی فعالیت کند. مهندسی هوافضا علمی بینرشتهای است كه در آن بسیاری از شاخههای علوم از جمله متالورژی، مکانیک، کامپیوتر و الکترونیک مورد استفاده قرار میگیرند.
تفاوت هوافضا با خلبانی
اشتباه قابل توجهی که بسیاری از افراد دارند، این است که تصور میکنند این رشته مشابه بسیاری از رشتههای همنام خود از جمله کارشناسی هوانوردی یا خلبانی است. این در حالی است که این رشته تفاوتهای بسیار زیادی با دیگر رشتههای مشابه خود دارد. میتوان این طور بیان کرد که وظیفه طراح یک ماشین با وظیفه یک راننده خیلی فرق دارد؛
به عبارت دیگر و به بیان ساده، مهندسان هوافضا یاد میگیرند که چطور باید قسمتهای مختلف یک وسیله پرنده (مثل هواپیما یا بالگرد) را طراحی کرد و خلبانها هم یاد میگیرند چطور از آن وسیلهای که مهندسان هوافضا طراحی کردهاند استفاده کنند. در واقع، به شکلی سادهتر، میتوان گفت که هوافضا یک تخصص به حساب میآید، در حالی که خلبانی یک مهارت است.
توانمندیهای لازم رشته مهندسی هوافضا
یک مهندس هوافضا خوب باید تواناییهای زیر را داشته باشد:
- مهارت عالی در تحلیل و حل مسائل
- آشنایی با نرمافزارهای تخصصی
- دانش فنی و دید مهندسی عالی
- توانایی برنامهریزی و مدیریت پروژه
- توانایی کار تیمی بالا
- داشتن اطلاعات به روز
- آگاهی کامل نسبت به اصول و قوانین مهندس
- تسلط کافی به زبان انگلیسی
رشته مهندسی هوافضا به دلیل فنی بودن مناسب افرادی است که مبتکر بوده، دارای پشتکار هستند و تمایل به کار در صنایع و کارخانجات را دارند.
دروس پایه و اصلی رشته مهندسی هوافضا
دانشجویان دوره کارشناسی رشته مهندسی هوافضا میتوانند با گذراندن دروس عمومی، پايه، اصلی، تخصصی، كارگاهی و كارآموزی و در نهایت ۳ واحد پروژه در طول ۴ سال تحصیلی در این رشته فارغالتحصیل شوند. لازم به ذکر است که دروس اصلی این رشته شامل موارد زیر میشوند:
استاتیک، دینامیک، مکانیک سیالات، ریاضی مهندسی، معادلات دیفرانسیل، محاسبات عددی، ارتعاشات، مقاومت مصالح، کنترل اتوماتیک، علم مواد، انتقال حرارت، آیرودینامیک و ….
حیطههای شغلی
- صنایع مرتبط با حوزههای هوایی و فضایی
- فعالیت به عنوان کارشناس تعمیر و نگهداری شرکتها یا کارشناس تحقیق و توسعه در ساخت پايگاههای فضايی و مسافرت به كرات ديگر
- صنایع خوردوسازی، نیروگاهها و صنایع پالایشگاهی و نفت و گاز
- طراحی اجزا و بدنه سازههای هوایی از جمله هواپیما، بالگرد، پهپاد، بالن، موشک و جنگافزارها
- کارشناس امور هوایی و ایمنی هوایی
میزان درآمد
یکی از مباحث مهمی که بسیار مورد توجه قرار میگیرد مبحث میزان درآمد رشته هوافضا است. درآمد فارغالتحصیلان رشته هوافضا در کشورهای توسعه یافته بالا است و میتوان گفت هوافضا از نظر درآمد در صدر رشتههای مهندسی قرار دارد. یکی از دلایل این موضوع بازار کار بسیار گسترده این رشته است.
درباره مینا نظریان
مینا نظریان هستم؛ معلم و فارغ التحصیل دانشگاه فرهنگیان، رتبه ی ۲۱۷ کنکوری سراسری ۹۷، سابقهی ۴ سال تجربه در زمینهی مشاوره تحصیلی و تولید محتوا برای تمامی رشتهها. با اشتیاق و پیگیر و جدی در کار، منظم با صبر و حوصله، در زمینهی مشاوره با شما هم مسیر هستم تا هدایت دانشآموز و راهنمایی والدین، هدفمند و با برنامه ریزی رقم بخورد.
نوشتههای بیشتر از مینا نظریان
دیدگاهتان را بنویسید