روش مطالعه عربی انسانی
- نویسنده: زهرا خاوری
- بدون دیدگاه
- بازدید: 41
فهرست مطالب
آشنایی با روش مطالعه عربی انسانی
اهمیت آشنایی با روش مطالعه عربی انسانی از آن جهت حائز اهمیت است که زبان عربی مدتی زیادی است که به علت عجین شدن با زندگی روزمره از سختی سابق خود فاصله گرفته، اما نباید در خصوص مطالعه آن تنها به کتاب درسی اکتفا کرد و باید به مثابه یک فرد عرب زبان به مطالعه آن پرداخت.
در عربی متوسطه دوم، بهخاطر سپردن قواعد با مثال و یادگیری به صورت پویا و فعال از مهمترین ارکان است و بسیار توصیه میشود. و به علت پیش نیاز محور بودن این درس در صورت پایه ضعیف در عربی باید حتما ابتدا به سراغ کتابهای دوره متوسطه اول رفت و آنها را با دقت تمام مطالعه کرد تا بتوان در کنکور نیز به درصدهای بالا رسید.
ترجمه اما در عربی بحثی است که اگرچه با مطالعه هرچه تمامتر کتاب درسی آغاز میشود، اما به علت ناقص بودن کتاب، استفاده از منبع دوم ضروری خواهد بود. اگرچه جملات کتاب گاها کاملا کپی شده در آزمون کنکور دیده میشود و پیششرط رفتن به سراغ منبع دوم مطالعه کتاب درسی است.
نکته مهم دیگری که در خصوص درس عربی وجود دارد این است که قواعد و ترجمه گرچه به عنوان دو مبحث جداگانه شناخته میشوند اما کاملا در هم تنیده شدهاند و به همین علت نباید به صورت جدا از هم تفکیک و مطالعه شوند، بلکه مطالعه هر دو به یکدیگر وابسته و نیازمند یادگیری دیگری خواهد بود. برای مثال در سؤالاتی که عمدتا به عنوان سوالات ترجمهای شناخته میشود، اگر دانشآموز قواعد را نشناسد، قطعا در فهم ترجمه درست نیز یا مشکل مواجه خواهد شد.
- نکته: در درس عربی برای کتاب درسی خلاصه نویسی زیاد کاربردی نخواهد بود و هایلایت کردن کافیست اما در درسنامه کتاب کمک آموزشی خلاصه نویسی بسیار راه گشا خواهد بود.
استادهای توصیه شده برای درس عربی
صفر تا صد درسها را تحلیل میکند و توضیح میدهد و به صورت ترکیبی به دو مبحث ترجمه و قواعد میپردازد و تکه تکه درس را باز میکند.
استاد محمد واعظی
علاوه بر ارتباط صمیمی با دانشآموزان نکتهها و تستهای پرتکرار را تحلیل کرده و قواعد زبان عربی و ترجمه را به صورت کاملاً تکنیکی به دانشآموزان و داوطلبان کنکوری آموزش میدهد.
نکته قابل توجه در مورد کلاسها و اساتید مختلف عربی این است که باید بعد از خواندن کتاب درسی و کمک درسی و فهم چیستی مشکلات دانشآموز، سراغ استادهای مختلف برود و هرکسی با توجه به نوع مشکلات یادگیری و سبک مطالعاتی مختص خودش باید دبیر مناسب خود را انتخاب کند.
در کل میتوان گفت درس عربی به علت فراری بودن اکثر دانشآموزان از آن قابل نتیجه دهی خوبی است و به علت دیر بازده بودن، اگر در یادگیری آن استمرار به خرج دهید خواهید توانست در این درس تخصصی مهم به بهترینها دست پیدا کنید.
درباره زهرا خاوری
زهرا خاوری هستم دانشجوی دانشگاه فرهنگیان، نویسنده، مؤلف و همچنین مشاور تخصصی رشته انسانی. عقیده من بر این است که آموزش درست، راهگشای بسیاری از راههای نگشوده است؛ پس تلاش من تمام قد برای بر طرف کردن مشکلات آموزشی تمام فرزندان عزیز ایران است.
نوشتههای بیشتر از زهرا خاوری
دیدگاهتان را بنویسید